Den Helder Financieel Fit!

Team Vangnet & Advies Kop van Noord-Holland van de GGD maakt deel uit van het Financieel Fit Team. Het Financieel Fit Team is een initiatief van de gemeente Den Helder en helpt mensen bij het vinden van de juiste weg en hulpverlening als er geldzorgen ontstaan. Het team bestaat naast medewerkers van de GGD uit medewerkers van onder andere afdeling Schuldhulpverlening van de gemeente Den Helder, Omring en de Rabobank en werkt zo veel mogelijk preventief om te voorkomen dat geldzorgen schulden worden.

Het Financieel Fit Team denkt mee over de financiële situatie van mensen, geeft advies of biedt ondersteuning bij het niet groter laten worden van financiële problemen en/of schulden. Dit alles met als doel weer ‘financieel fit’ te worden.

Maureen Klaver van GGD Hollands Noorden vertelt:

“Met een brede kennis en ervaring op gebied van financiën en maatschappelijke ondersteuning helpt het team voorkomen dat betalingsproblemen schuldzorgen worden. Wanneer er problemen zijn met het betalen van de maandelijkse rekeningen voor huur, energie, water en/of zorgverzekering, neemt een medewerker van het Financieel Fit Team namens de gemeente Den Helder contact op. Samen wordt er gekeken wat er nodig is om de betalingsproblemen aan te pakken. Soms heeft iemand recht op subsidies of regelingen, soms kan er in termijnen worden betaald en soms is er andere hulp nodig. Door de combinatie van financiële hulpverleners en zorgverleners kijken we als team breed naar de problematiek die er, naast de financiën, nog meer speelt. Waar nodig pakken we de casus verder op vanuit Vangnet & Advies om naast financiële hulp ook nog andere zorg in te zetten. Zo hopen we grotere schuldenproblematiek te voorkomen”.